
- Aquest esdeveniment ja ha passat.
La FNEC a l’acte de Perpinyà per estrènyer els vincles amb els companys de l’Associació Catalana d’Estudiants (AEC) de la Universitat de Perpinyà
febrer 29, 2020

Aquest dissabte, 29 de febrer, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) serem a Perpinyà a l’acte organitzat pel Consell per la República Catalana per tal de reivindicar la independència del nostre poble, així com la llibertat dels presos el i retorn dels exiliats.
Un cop finalitzi l’acte, ens podreu trobar a la fira d’entitats organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana. La FNEC hi serem presents conjuntament amb els companys de l’Associació Catalana d’Estudiants (ACE), associació amb qui compartim els objectius de la defensa i promoció de la llengua i cultura catalana en l’àmbit universitari.
Des de la Federació us animem a participar d’aquesta jornada de la qual esperem que serveixi per conèixer de més a prop la realitat de la Catalunya Nord i per intensificar les relacions amb aquelles entitats que lluiten per mantenir viva la catalanitat al nord del país.
La fira, que té l’objectiu de donar relleu a la cultura i al teixit associatiu de Catalunya Nord, es farà quan s’hagi acabat l’acte principal, a les 14.00. Serà a l’esplanada que hi ha entre el Palau dels Congressos i el Castellet, a uns 500 metres del Parc de les Exposicions, on hi haurà l’acte del Consell per la República.
Amb el títol ‘Sem Catalunya Nord’, hi haurà actes diversos durant la tarda. A part la fira, hi haurà tot d’actuacions simultànies: a l’escenari principal, hi intervindran grups de música del sud i del nord. En un altre, s’hi podrà veure cultura populardels Països Catalans, com ara gegants, grallers i castells, però amb un èmfasi especial en la cultura nord-catalana. Finalment, la plaça de la Victòria es transformarà en el punt sardanista de la jornada, amb una cobla creada especialment.
Les actuacions s’acabaran a les 18.30, quan el Comitè de Solidaritat animarà tothom a participar en un acte de suport als presos i exiliats catalans. D’aquesta manera, es reproduirà l’acte que aquesta organització fa cada dijous al peu del Castellet de Perpinyà. Com és habitual, s’explicarà la situació actual i es llegiran els noms de tots els empresonats i exiliats. Però aquesta vegada, com que es preveu que hi assisteixi molta més gent, hi haurà actuacions especials.
A més, a les 16.59 es farà un minut de silenci, amb motiu del Tractat dels Pirineus, que es va signar el 1659 i que va significar la cessió de les comarques del nord de Catalunya a França.